Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кракът ми е добре, заяви Райконен след петъчните сесии

Кракът ми е добре, заяви Райконен след петъчните сесии

1499
0
Кими Райконен
Кими Райконен; снимка: Спас Генев

Физическото състояние на Кими Райконен бе в центъра на вниманието на мнозина в падока на Формула 1, след като стана ясно, че финландецът е разтегнал мускул на левия си крак по време на лятната ваканция. От Алфа Ромео дори извикаха резервния си състезател Маркус Ериксон. Присъствието на шведа на пистата Спа-Франкоршамп предизвика спекулации колко тежко е състоянието на Кими. Някак си дори се появи дори слух, че Ериксон ще замести този уикенд Антонио Джовинаци!

В крайна сметка Райконен и италианският му съотборник работиха напълно нормално в петъчните свободни тренировки на белгийската писта

Добрата новина от тима на Алфа Ромео, че „кракът (и собственикът му) е добре и готов за действие”.

„Никаква контузия не може да извади Кими от пистата, особено когато физиотерапевтът му Марк [Арнал] премахва всяка болка. Той е във форма за състезанието и определено започна уикенда си подобаващо”, допълниха от тима. Кими завърши седми в следобедната сесия.

„Благодаря за въпросите относно крака ми. Добре е. Обаче не съм особено доволен от днешния ден. Времето е прилично, но имаме много работа по настройките на колата. Вярвам, че ако подобрим баланса, можем да постигнем напредък утре”, заяви Райконен.

На един от многобройните въпроси относно разтегнатия мускул той не се сдържа и заяви, че вероятно пиенето е по-безопасно!

„Спорт. Опасен е. Винаги съм твърдял, че пиенето вероятно е по-безопасно. След това обикновено имаш само махмурлук, а не контузии!”, заключи финландецът.

Джовинаци също не бе напълно доволен от деня си на Спа. Той бе 16-ти във втората тренировка.

„Трудно бе да напаснем всичко. Потенциалът на колата е налице, но не мисля, че го отключихме напълно. Трябва да се съсредоточим върху това да постигнем напредък в квалификацията”, каза италианецът.