Начало Moto News Кръчлоу започна тестовете с Ямаха М1

Кръчлоу започна тестовете с Ямаха М1

43
0
Кал Кръчлоу

Новакът на годината в Супербайк и бъдещ пилот на тима на Monster Yamaha Tech 3 в MotoGP – Кал Кръчлоу, вече направи първите си тестове с Ямаха М1.

Той посети фабриката на Ямаха и тестовото трасе на марката във Фукурой, Япония, където успя да покара М1 в продължение на ден и половина тест. По време на някои от обиколките му пистата бе мокра и така Кръчлоу имаше възможността да види как се държи MotoGP машината на всякакъв асфалт.

„М1 е доста по-компактна от моята R1 от Супербайк. Всъщност открих, че позицията е доста по-удобна, отколкото при машините от Супербайк. Мощността е много, но някак много използваема, чувства се много по-различно, отколкото при сериен мотор, що се отнася до достъпността. На мокрото използвахме нормалните метални спирачки, но когато започна да изсъхва, имах възможността да пробвам и карбоновите, които са страхотни и аз започнах да се чувствам много добре с тях.

Шасито намирам за много твърдо, смяната на дирекцията става много по-лесно, а електрониката е наистина много различна. Tя е дори по-напреднала, от високото ниво, на което съм свикнал при Супербайк. Наистина нямам търпение да дойде тестът във Валенсия, за да мога отново да се кача на М1 и да я подкарам на пълни обороти“, заяви Кръчлоу.