Начало Списание Краят на един велик двубой

Краят на един велик двубой

37
0

Много радост и тъга ни връхлетяха в края на последия сезон във Формула 1. Великият двубой между Михаел Шумахер и Фернандо Алонсо приключи с изстрадана победа на испанеца, но Шумахер си тръгна наистина достойно с красиви битки на изключително ниво и хората отново изпитаха наслада.
Е, догодина ще е друго. За съжаление няма да видим обаче не само двубоят на Шумахер с Алонсо или Кими Райконен, но ще изчезна и битката между производителите на гуми, която ни привличаше така магнетично през последните години. Затова заедно с първият анализ на случилото се мужди двамата титани през 2006 г. Поглеждаме и към идейте за развитие на гумите – решаващия фактор с съвременния свят на Гран при.
Не можахме да устоим на изкушението да изберем между няколко възможности разговора с Мика Хакинен в който той говори за Шумахер и наследника си Кими.
В сянката на битката за титлата се открои непредъка на BMW Заубер и със специалното съдействие на немско-швейцарския надникваме в развитието му през последния сезон.
И понеже един сезон вече е завършил поглеждаме и към следващия с последните разправии и решения около двигателите догодина.
Ако за F1 сезонът свърши, то в световните ралита развръзката предстои през този месец и както нещата изглеждаха решени, така след падане от колело лидерът Себ Люб счупи своята ръка и остана в къщи за последните състезания в които съперникът му Маркус Грьонхолм има сериозен шанс да го настигне.
Така е, един велик двубой приключи идва друг, вълненията не спират.

Иван Тенчев