Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Крие ли Ферари скорост или има проблеми? Васьор: Със сигурност сме в...

Крие ли Ферари скорост или има проблеми? Васьор: Със сигурност сме в топ 10!

4970
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Представянето на Ферари на предсезонния тест на отборите от Формула 1 в Бахрейн предизвиква противоречиви реакции. От самия отбор говорят за това, че се трудят упорито, но избягват конкретни коментари. Заобикалят ги с обичайните клишета като „позитивен ден“, наблягайки на силните страни на новия SF-23 като неговата издръжливост. Предполага се, че понастоящем задвижващата система на Скудерията има 10-15 к.с. повече от тази на Хонда. От Ред Бул споделиха пред Ауто Мотор унд Шпорт, че очакват сериозна битка с Ферари. Според екипа от Милтън Кийнс агрегатът на Скудерията е по-добър от техния, а SF-23 е силна кола. Наблюдателите обаче изобщо не са толкова единодушни.

Бившият F1 пилот и настоящ телевизионен коментатор Антъни Дейвидсън каза в началото на последния ден тренировки, че според него Ферари не използва пълния потенциал на SF-23

„Имам неясното усещане, че Ферари крие нещо. И и имам чувството, че колата е далеч по-добра, отколкото позволяват да се види на пистата“, коментира Дейвидсън.

Същевременно Уил Бъкстън каза, че имало знаци за проблеми в Скудерията заради сериозно челно съпротивление.

„Гумите са добре за броени обиколки и след това представянето им рязко пада. Колата е издръжлива – това се вижда и на пистата. Бърза е за няколко тура, но по отношение на състезателното темпо Ферари има да катери планина“, каза той.

Шарл Льоклер обясни, че като цяло се чувства комфортно в новото Ферари. Монегаскът не се притеснява за подскачането

„Мисля, че всички в тима сме доволни, защото данните ни съвпадат с изчисленията от фабриката. Изпробвахме някои екстремни неща. След това се съсредоточихме повече върху настройки. Фокусираме се върху себе си и това да се подготвим възможно най-добре за следващия уикенд“, допълни Льоклер.

От Скай Спортс F1 опитаха да попитат новия шеф на Ферари Фредерик Васьор как вървят изпитанията за екипа досега.

„Дотук добре винаги, макар че на тестове винаги е напрегнато“, заяви французинът. „Не можем да сме сигурни какво е представянето ни, тъй като не знаем какво правят останалите. Да кажем, че има място за подобрение при нас.“

На въпрос дали може да предположи поне какво е разпределението на силите в топ 3, Васьор се засмя:

„Със сигурност сме в топ 10!“