Начало Избрани Льоклер: Основният ни фокус беше върху настройките на автомобила

Льоклер: Основният ни фокус беше върху настройките на автомобила

2308
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер бе доволен от втория ден тестове в Бахрейн. Пилотът на Ферари отново бе зад волана на SF-23 в следобедната сесия, която приключи на изкуствено осветление. 25-годишният състезател бе категоричен, че подскачането не е грижа за Скудерията в предстоящия сезон 2023 в F1.

Льоклер направи 68 обиколки в днешния следобед. Преди това съотборникът му Карлос  Сайнц навъртя 70 тура, което прави общия им брой 138. Двамата пилоти на Ферари съответно шести и осми. В същото време Гуаню Жу завърши на първо място в предпоследния ден изпитания след като сложи меки гуми в самия край на сесия. Втори остана световният шампион Макс Верстапен.

Льоклер работи и по настройките на болида, както и по оценяването на работата с гумите С2 и С3. Състезателят на Ферари записа най-доброто време от 1:32. 725 мин. Във финалната част на сесията той кара в състезателен режим с повече количество гориво. 25-годишният състезател ще кара утре сутринта преди да предаде щафетата на Сайнц в обедната почивка

„Днес проведохме различни изпитания. Основният ни фокус беше върху настройките на автомобила. Работим усилено, но все още е твърде рано да правим каквито и да било оценки. Беше добре да навъртим още няколко обиколки. Ще продължим да напредваме и ще анализираме данните си преди последния ден от тестовете“, сподели Льоклер.

Пилотът на Ферари не се притеснява от подскачането на SF-23 на правите.

„Не мисля, че сме особено притеснени от това. Вчера направихме доста екстремни [настройки] и променихме в голяма степен автомобила. Първият ден беше най-вече за това- да опитаме да направим различни посоки в по-голям мащаб от това, което ще правим през [състезателния] уикенд. В крайна сметка тестовете са точно за това за което е тестът.“

„Имахме положителен първи ден. Сега ще минат още няколко дни, в които ще направим още обиколки, ще навлезем в детайлите и ще донастроим болида“, добави Шарл Льоклер.

Другият пилот на Ферари Карлос Сайнц отново кара първи болида за тази година. Испанецът като продължи работата по настройките и оценката на гумите и използва прототипната смес на Пирели и C3. Сайнц кара с различно количество гориво и постигна най-добро време от 1:32.725 мин. и направи 70 обиколки.

„Това беше още един положителен ден. Надеждността отново беше много добра“, каза Сайнц. „Успяхме да опитаме всички настройки, които искахме да тестваме. Продължаваме да изследваме границите на автомобила и да откриваме потенциални области, в които можем да увеличим производителността. Основната цел е да продължим добрата работа и утре и да се подготвим за следващата седмица“, добави състезателят на Ферари.

Сайнц бе доволен и от поведението на SF-23 в днешния ден.

„Той [автомобилът] се усеща като еволюция на миналогодишния. Усещането е, че е много подобен за каране. Вярван, че не са настъпили големи промени в автомобила или концепцията. Затова се опитваме да подобрим добрата база, която имахме миналата година. Сега най-вече поставяме фокуса си върху слабостите от миналата година“, завърши съотборникът на Льоклер.