Начало Рали Крис Аткинсън е поредното попълнение във WRC екипа на Хюндай

Крис Аткинсън е поредното попълнение във WRC екипа на Хюндай

41
0
Крис Аткинсън

Крис Аткинсън е третото попълнение към тест екипа на Хюндай за световния рали шампионат. Досега отборът привлече Юхо Ханинен и Бриан Буфие за работата по i20 WRC, с който догодина ще се състезава в първенството.

33-годишният австралиец ще участва в тренировъчни сесии да края на годината. Той ще седне за първи път в автомобила следващата седмица. Пилотът долетя преди близо месец от родината си в базата на екипа в Германия, за да види колата и да се запознае с екипа. Бяха му взети и мерки за седалка преди първите му изпитания с i20 WRC.

Това е един вълнуващ проект. Наистина съм впечатлен от отдадеността на отбора и постиженията му досега, след като посетих фабриката на Хюндай Моторспорт преди три седмици. Имам сериозен опит с различни WRC автомобили и надпревари, който ще използвам за развитието на 2014 i20 WRC – коментира Аткинсън.

Шефът на тима Мишел Нандан заяви, че е истинско удоволствие да привлече и работи с бившия пилот на Субару WRT, Протон, MRF Шкода и WRC Мини Тийм Португалия:

– Убеден съм, че той ще донесе много ценен WRC опит. Крис ще подкрепя работата на основните ни тест пилоти Юхо и Бриан. Общият им опит ще има огромен принос за работата във всяка тестове сесия.