Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кристиан Хорнер отиде на трибунала в Париж, изслушването започна

Кристиан Хорнер отиде на трибунала в Париж, изслушването започна

77
0
Кристиан Хорнер

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер пристигна в Париж, за да присъства на заседанието на Международния трибунал, на което днес се разглеждат обвиненията срещу Мерцедес и Пирели по повод теста им на пистата Каталуния след Гран при на Испания.

Официалният протест срещу екипа от Бракли бе подаден от Ред Бул и Ферари. В тази връзка те могат да присъстват на изслушването, но до тази сутрин нямаше индикации за подобни намерения нито от Милтън Кийнс, нито от Маранело по отношение хора от екипите.

Началникът на шампионския тим бе сред най-недоволните от теста на Мерцедес и Пирели. Той директно обвини съперниците от Бракли, че са получили нечестно предимство от изпитанията и на няколко пъти бе доста остър по адрес на съперниците. Хорнер уточни, че недоволството му е насочено изцяло срещу Мерцедес заради факта, че са използвали тазгодишния си болид в тренировките.

Пълният списък на трибунала бе оповестен тази сутрин, малко преди началото на процедурата. Изслушването се оглавява от президента Едуин Глазгоу. Съдии са Лоран Анселми (вицепрезидент на трибунала, адвокат от Монако), американският адвокат и съосновател на Гранд-Ам Крис Харис, Патрик Редерсдорф от Швейцария и председателят на британския съвет за автомобилен спорт Тони Скот-Андрюс.

Първо ФИА излага случая, след това е ред за изслушване на Мерцедес и накрая – на Пирели. Всяка от страните има и право на отговор.

Мерцедес са представлявани (освен от адвокати) от шефа на екипа Рос Браун, главният рейс инженер Андрю Шовлин и тийм мениджърът Рон Медоус. От името на Пирели се явява моторспорт директорът на компанията Пол Хембри. От страна на ФИА на трибунала е рейс директорът на федерацията Чарли Уайтинг.

Ферари, Макларън и Уилямс са изпратили наблюдатели, които обаче не са членове на отборите.