Начало Рали Критикуват Льоб за лошия му външен вид

Критикуват Льоб за лошия му външен вид

29
0

Прекалено небрежният външен вид на световния рали шампион Себастиен Льоб бе публично разкритикуван от двама висши служители в моторспортни организации.
Суриндер Татхи, председател на Конфедерацията по моторни спортове на африканските държави и Мори Чандлър – президент на Комисията, направляваща световния рали шампионат, изразиха недоволството си от начина, по който изглежда пилотът на Ситроен във WRC Себастиен Льоб. Двамата висши служители са членове на ФИА и са обсъдили въпроса още през март, кореспондирайки си по електронната поща. Чандлър дори е предложил официалната телевизия на WRC да се въздържа от близки планове на Льоб.
„Гледах репортаж от рали Мексико миналата нощ и трябва да кажа, че Себастиен Льоб изглеждаше много зле по WRC-TV – писал Татхи на Чандлър. – Той не беше избръснат, изглеждаше мърляв и рошав. Това не е редно, тъй като ФИА разпространява кадрите по цял свят, виждат ги милиони зрители, а за много деца той е герой и модел на подръжание (…). Знам, че до определена степен всеки има право на лична свобода, но считам, че Льоб стигна прекалено далеч и някой трябва да говори с него или с неговия отбор за това.”
В отговор Чандлър се съгласява с Татхи и заявява:
„Да, гледах същият репортаж. За съжаление това не е проблем, който рядко се среща в нашия спорт. Същото се случва във футбола и в други „мъжки” спортове. Разбира се подобни хора са обида за истинските мъже. Единственото решение според мен е да предложим на притежателите на правата на ралитата камерите да не ги показват в близък план.”
Мнението на Саймън Лонг – административен директор на организацията, притежаваща правата върху ралитата, обаче се различава от горепосочените.
„Мисля, че точно небрежният, красив външен вид на Себастиен Льоб, е този който му помага да е специален за толкова много нови и млади почитатели на ралитата както във Франция, така и по целия свят”, коментира Лонг.