Начало Рали Крум Дончев представи автомобила си за сезон 2012

Крум Дончев представи автомобила си за сезон 2012

159
0
Крум Дончев

Четирикратният рали шампион на България Крум Дончев представи състезателния автомобил на Globul Rally Team за сезон 2012 – Peugeot 207 S2000. Освен с нов дизайн колата е оборудвана с последен модел двигател. Впечатление направи и присъствието на логото на Nokia Lumia, които от тази година са официален парньор на екипа и също ще подкрепят отбора през новата състезателна година.

Екипажът Крум Дончев/Петър Йорданов ще дебютира в рали Белград 2012 на 28-29 април. Състезателната програма на отбора продължава с рали Средна гора (11-13 май), което е първи кръг от националния шампионат. Тимът е амбициран да се бори за спечелването на титлата в българския шампионат.

Горди сме, че сме партньор на един от най-успешните български рали състезатели през последните години – Крум Дончев. Сигурни сме в успеха на отбора през този състезателен сезон и им пожелаваме много нови победи! За нас това партньорство е изключително ползотворно, тъй като ни позволява да затвърдим своя дългосрочен ангажимент към българския спорт и да добавим стойност към марката Globul – коментира главният маркетинг директор на компанията г-н Димитрис Люпис.

Изпълнителният директор на Nokia за Балканите Росен Петков допълни, че тяхното участие подкрепя един уникален спортен екип.

Убедени сме във високия професионализъм на Крум Дончев и вярваме в неговите бъдещи успехи. С тази нова инициатива ние искаме да популяризираме възможностите, които услугата Nokia Drive предоставя, както на истинските професионалисти, така и на всички водачи на пътя – каза още той.

Пилотът благодари за подкрепата и сподели, че се надява на силен старт през новия сезон. Четирикратният рали шампион на България не пропусна да сподели специално за читателите на Club S1, какви са очакванията му:

Очаквам новият шампионат отново да бъде много атрактивен. Желанието ми съвпада с това на основните ми конкуренти, а то е да предоставим на зрителите една много оспорвана и зрелищна борба и да зарадваме автомобилните фенове. Смятам, че сме добре подготвени и се надявам да нямаме проблеми. В моторните спортове можеш да очакваш всичко и не знаеш никога какво ще се случи. Именно това го прави интересен. Буквално в последните секунди на надпреварите може нещо да се счупи. Мисля позитивно и гледам напред в бъдещето, сигурен съм че ще сме конкурентоспособни и се надявам да зарадваме феновете си.