Начало Рали Крум Дончев спечели рали Сливен 2010

Крум Дончев спечели рали Сливен 2010

66
0

Крум Дончев и Петър Йорданов е екипажът финиширал в рали Сливен 2010 на първа позиция. След тях останаха Тихомир Стратиев/Добрин Борисов и Марко Темпестини/Дорин Пулпеа.

30-ото юбилейно издание на надпреварата се проведе между 3 и 5 септември. Първият ден бе отделен за административен и технически преглед, както и за официалното откриване на състезанието, което бе на ремонтирания в града стадион Хаджи Димитър.

Същинската надпревара започна на 4 септември сутринта като предстояха 8 скоростни отсечки. Крум Дончев бе най-бърз в началния етап и логично оглави и генералното класиране, а след него се наредиха Димитър Илиев, Игнат Исаев и Петър Гьошев.

Във втория етап най-бързи бяха Илиев, Исаев и Гьошев, а Дончев изостана, тъй като двигателят му прекъсваше. Въпреки това Крум запази лидерството в общото подреждане, а за това му помогна и спечелването на третата скоростна отсечка. Тук Петър Гьошев даде 4-о време, но в автомобила му по време на прехода се появи технически проблем и той закъсня за старта на следващата отсечка, заради което получи наказание от 2 минути и изпадна до 12-о място в генералното класиране.

Четвъртата отсечка бе последната преди обедния сервиз. Гьошев бе най-бърз, а Дончев загуби доста време, тъй като спука гума 8 км преди финала на етапа и от първа отиде на трета позиция в генералното. Така лидер стана Димитър Илиев.

След обедния сервиз техническите проблеми на Дончев бяха решени и той отново даде най-бързо време в етапа. Следваха Илиев и Гьошев, който заради добрите си резултати се изкачи до трета позиция в общото подреждане, но отпадна във финалната отсечка за деня.

В резултат в топ 3 се класираха: Илиев, Дончев (на 20,7 сек,) и Темпестини (на 39,5 сек.). Исаев отпадна поради повреда в скоростната кутия.

За финалния ден от надпреварата оставаха още 8 отсечки. В първите две най-бърз бе лидерът от първия ден Димитър Илиев, а Крум Дончев записа две втори времена, но гумите му не съответстваха на условията на трасето и това повлия на резултатите му.

В третата автомобилът на Илиев започна да прекъсва и той изостана. По време на обедния сервиз не бе възможно колата му да бъде поправена и той отпадна от надпреварата.

Крум Дончев записа победи в последните 6 етапа от надпреварата и спечели първото място в рали Сливен 2010.