Начало Рали Крум Дончев започна опознавателни тренировки за рали Траянови врата

Крум Дончев започна опознавателни тренировки за рали Траянови врата

50
0
Крум Дончев,Траянови врата 2011

Първото изпитание пред GLOBUL Rally Team този сезон ще бъде рали Траянови врата (14-15 май), което тази година е с почти изцяло променен маршрут. Финалната част от подготовката на екипажа Крум Дончев/Петър Йорданов за надпреварата са опознавателните тренировки. По тази причина двамата заминаха за Панагюрище – новият център на надпреварата, веднага след участието си в кампанията на министерството на физическото възпитание и спорта Аз обичам спорта.

Организаторите на рали Траянови врата са подготвили много новости във връзка с предстоящото 8-о издание този уикенд. Центърът на надпреварата за разлика от предходните години ще е гр. Панагюрище, а не гр. Костенец. Там ще бъде административният и техническият преглед, сервизният парк, както и церемониалният старт, който е заплануван за петък, 13 май, от 20 ч.

Рали Траянови врата 2011 ще се проведе в два състезателни дни с общо 11 специални етапа. През първия от тях трите асфалтови отсечки са изцяло нови и изключително скоростни по своята характеристика като първата и последната се карат по два пъти. Маршрутът преминава през Средна гора. През ден 2 програмата включва 3 отсечки, които ще се преминават по два пъти. Първата от тях е също абсолютно непозната за екипажите. Състезателите ще имат право на опознавателни тренировки в четвъртък и петък като максималният брой преминавания по маршрута на един скоростен етап е 2 пъти.

Наясно съм, че предстоящият сезон ще бъде изключително труден – заяви Крум Дончев преди да започне надпреварата. – Стартовете, които ни очакват, са тежки и с доста състезателни километри и имайки предвид големите натоварвания, това предразполага към огромна амортизация автомобилите. Надявам се колкото се може по-бързо да влезем в състезателен ритъм и да се представим на ниво.

 Малко преди да замине за тренировъчната сесия, предхождаща ралито, Крум Дончев участва в събитие, организирано от министерството на физическото възпитание и спорта по повод на проекта им Аз обичам спорта. По-рано през седмицата пилотът на GLOBUL Rally Team прави и демонстрации с тренировъчния си автомобил на пл. Александър I по повод инициативата на ООН Десетилетие за активни действия по пътна безопасност.