Начало MotoGP News KTM показа моторите си за сезон 2024 в MotoGP

KTM показа моторите си за сезон 2024 в MotoGP

105
0
KTM RC16 2024
снимка, КТМ

KTM показа моторите си за сезон 2024 в MotoGP. Австрийският производител иска да направи крачка напред в предстоящата кампания и редовно да се бори за подиуми и победи. Тази година КТМ отново разчита на Брад Байндър и Джак Милър.

2024 г. ще бъде осмата година на КТМ, откакто се присъедини към стартовата решетка на MotoGP. Днес марката представи двата си заводски мотора в шампионата, карани от Брад Байндър и Джак Милър. Двамата, заедно с целия екип на пистата и този за инженерната дейност в Австрия са подготвени за още една звездна кампания, в която целите са доста високи

Отличителните мотори KTM RC16 имат за цел да чупят рекордите за обиколка в ръцете на Байндър и Милър за втора поредна година. Най-бързият официален мотоциклет в престижния световен шампионат на ФИМ – съществуващ от вече 75 години и наблюдаван от почти три милиона фенове на пистите през 2023 г. – ще носи най-новия инженерен хардуер, софтуер и концепции от централата на KTM Motorsports и останалата част от заводската структура.

Байндър извървя пътя си от 11-то до 6-то и 4-то място за почти половин десетилетие. Сега той е готов за още по-големи успехи като един от най-високо оценените пилоти в 22-членната стартова решетка. Милър също има свои лични цели. Австралиецът иска място в челната тройка и не само, след като се адаптира бързо към RC16 в началото на 2023 г.

КТМ вече завърши откриващия предсезонен тест в Малайзия. Сега екипът сега ще се отправи към Катар и международната писта Лосаил за последните двудневни подготвителни сесии преди първия кръг за сезон 2024. По това време и през цялата 2024 г. КТМ ще разчита на тестовите пилоти Дани Педроса, Пол Еспаргаро, Йонас Фолгер и Мика Калио. Четиримата ще имат значителен и ключов принос към усилията на MotoGP.

Разцветката на КТМ RC16 е на практика идентична с тази от 2023 г. На двете машини се вижда много ясно логото на Ред Бул. Австрийската компания спонсорира както заводския тим на КТМ, така и този на Tech3 GasGas.

Байндър обяви какви са му целите през сезон 2024 в MotoGP. Южноафриканецът се надява да се придвижи нагоре в подреждането и да печели повече победи в спринтовете и основните състезания

„Траекторията се движи нагоре. 11-то, 6-то, 6-то и 4-то място. Не се съмнявам, че сега ще се справим по-добре от 4-то място. Миналият сезон беше страхотен на моменти и труден в други. Имах чувството, че имаме повече скорост. Бяхме много по-конкурентоспособни всеки уикенд и винаги бяхме около битката за подиума“, сподели Байндър.

„Сезон 2024 е мястото, където можем да направим разликата. Страхотно е да започнем 2024 г. Това ще бъде моят десети сезон, в който ще се състезавам за КТМ. Това беше невероятно пътуване. Винаги сме се държали заедно и винаги сме имали една и съща цел. Мисля, че винаги сме си пасвали много добре и съм наистина щастлив там, където съм. Единственото, което ми остава, е да се опитам да свърша добре работата си в MotoGP“, добави пилотът на КТМ.

Другият пилот на КТМ Джак Милър има нелеката задача да докаже, че заслужава да остане в заводския тим на австрийците и след този сезон. Австралиецът ще бъде под сериозна заплаха от колегите си от Tech3 GasGas Аугусто Фернандес и Педро Акоста.

„2023 г. беше година на учене и израстване за мен като човек и като пилот. В края на сезона наистина се чувствах комфортно с мотора и успях да започна да се боря за челни места. В КТМ, а и при мен, особено в състезателния отдел, винаги опитваме да открием нещо или намерим правилния път – нови идеи, по-добри идеи и стратегии – тогава се стараем да ги внедрим на пистата възможно най-скоро. Да имаш тази сила, тази мотивация и тази подкрепа от компанията е страхотно. През 2023 г. не успях да постигна всички желания, които исках. За 2024 г. имам изцяло нов списък с желания, които се надявам да постигна“, каза Милър.