Начало Рали KTM приключиха подготовката си за Дакар

KTM приключиха подготовката си за Дакар

68
0
Марк Кома

Подготовката за рали Дакар тече с пълна сила, а някои отбори вече дори са приключили с нея. Това се отнася и до отбора на КТМ. Австрийският производител на мотоциклети е смятан за големия фаворит в състезанието. Отборът на австрийците приключи в понеделник последния си тест с КТМ 450 в южния френски град Фонжункус. Веднага след това оборудването на отбора бе транспортирано до пристанищния град Льо Авр, от където ще бъде изпратено в Аржентина.

При пилотите няма промени. Сирил Депре поднови своя договор през изминалата седмица на изложението за мотоциклети EICMA в Милано. Марк Кома пък преподписа още през септември. Така австрийците отново си осигуриха услугите на двамата най-добри мотористи в маратонските дисциплини. Придружителите им също остават непроменени, като испанецът Хуан Педреро ще подкрепя Кома, а португалецът Рубен Фариа ще помага на Депре.

И четиримата ще карат преработения KTM 450, който бе доста променен след тазгодишното издание на надпреварата. При последните тестове във Франция се включи и ендуро пилота на отбора Джони Обер. Той ще вземе за първи път участие в рали Дакар, като ще кара стандартна машина на КТМ. Във вечния дуел между Депре и Кома испанецът бе последният победител.