Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица има скоростта да бъде отново в F1, смятат от Рено

Кубица има скоростта да бъде отново в F1, смятат от Рено

50
0
Роберт Кубица

Оперативният директор на Рено, Алан Перман смята, че Роберт Кубица не е изгубил скоростта си и е достатъчно бърз да кара отново във Формула 1. Това се е видяло по време на теста с болида на Рено от 2012 г. във Валенсия миналата седмица.

Полякът навъртя цели 115 обиколки на трасето Рикардо Тормо. Това бе първи тест на Роберт с болид от F1 от 6 години насам. За последно той кара на същото трасе през зимата на 2011 г. в официални тестове.

„Никога не съм се съмнявал в скоростта му, каза Перман. – Не знаех, а не мисля, че и той знаеше, дали ще може да кара колата чисто физически при това толкова продължително.

Карал е на симулатори, в GP3 по-рано тази година, но не беше наясно какви са ограниченията му. Изпитанията минаха много добре. Той беше бърз, като направи някои дълги серии от обиколки, някои къси, няколко квалификационни и състезателни симулации.

След тежката катастрофа, която претърпя на рали през 2011 г., Кубица получи сериозни контузии на дясната ръка, която му попречи да продължи да се състезава с едноместни болиди. Перман обясни, че сега Рено са направили само някои дребни модификации в кокпита за теста на Кубица.

„Просто сложихме покачването и свалянето на предавките от една и съща страна, каза Перман. – Това е нищо, просто дребна софтуерна промяна за нас, която нямаше никакво отражение върху представянето му.“