Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Мога да карам болида без ограничения

Кубица: Мога да карам болида без ограничения

69
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица заяви, че вече може да кара болид от Формула 1 без никакви ограничения. Преди 2 седмици полякът направи тест с колата на Рено от 2012 г. на пистата Рикардо Тормо във Валенсия, като навъртя 115 обиколки без проблеми.

Полякът кара за първи път болид от F1 от зимата на 2011 г. насам. Тогава той бе официален пилот на Рено и пилотира в зимните тестове на същото трасе, но само няколко дни по-късно нарани много тежко дясната си ръка след инцидент на рали в Италия.

Оттогава той не бе в състояние да кара кола от Гран при заради уврежданията си, но след година подготовка сега той се появи на пистата и според Алан Перман от Рено е показал, че не е загубил скоростта си и може отново да бъде част от Формула 1.

„Работих много по физическото ми състояние, каза Кубица пред полското издание Eleven Sports. – Никога не съм бил в толкова добра форма. Дори в златните ми години, когато още карах в F1. Теглото ми е по-ниско от това през 2008 г.

Бих казал, че колите от Формула 1 са едни от най-лесните ми за каране след инцидента. Мога да карам бързо и постоянно без никакви ограничения. Бях шокиран след първите обиколки, след като осъзнах, че всичко е под контрол и нищо не се е променило. Сякаш прекъсването не бе траело повече от месец.“