Начало Рали Кубица извлича позитиви въпреки неприятностите в домашното си рали

Кубица извлича позитиви въпреки неприятностите в домашното си рали

28
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица претърпя известно разочарование в домашното си рали Полша от тазгодишния световен шампионат. Той обаче се постара да извлече позитивите от надпреварата, а и от екипа му бяха категорични, че крайното класиране не отразяват скоростта му.

Кубица обърна колата си Форд Фиеста RS WRC още във втората отсечка на надпреварата. Зрители обаче веднага върнаха автомобила в нормална позиция и той продължи, губейки само 25 секунди. След това имаше две спукани гуми (и само една резервна), но се пребори да стигне края на отсечката. Удар в камък обаче повреди окачването на колата и това бе краят на усилията му. Той дори предизвика малък пожар в автомобила.

За последния ден Кубица се върна в състезанието по правилата на Рали 2. Въпреки всички неприятности бе отбелязано, че той е демонстрирал добра скорост и е натрупал важни познания за карането на чакъл.

Не беше най-доброто рали за нас, но все пак има положителни неща, които можем да извлечем от уикенда – коментира Роберт. – Имахме малка грешка, но като цяло смятам, че карахме добре. Намираме се в добра позиция преди следващите надпревари. Финландия например е много специфично състезание. След домашния ми старт скоростта там едва ли ще е голяма изненада. Характерът на отсечките е, разбира се, много различен, имат значително повече завои и хълмове, но скоростта е подобна.

Шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън сподели, че когато всичко върви както трябва, бързите етапи очевидно са чудесно изживяване за Кубица.

Да се надяваме, че този уикенд го подготви по-добре за Финландия – допълни британецът.