Начало Рали Кубица ще кара във WRC2 със Ситроен

Кубица ще кара във WRC2 със Ситроен

44
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица ще участва във WRC2 със Ситроен DS3 RRC. Полският пилот взе решение какво ще прави през сезон 2013 г. след първите си няколко участия в отделни ралита. Той имаше две опции – Ситроен или М-Спорт, след като заяви, че тестът му с Мерцедес за DTM (немския шампионат за туристически автомобили) бе много успешен, но е твърде рано да се говори за бъдеще в тези серии.

Програмата на поляка ще стартира с третия кръг от европейския рали шампионат (рали Канарски острови) и ще продължи с рали Португалия, което е в календара на световното първенство.

Прецених различните опции преди да взема решение за тази програма – заяви състезателят. – Поддържах връзка със Ситроен Рейсинг, непрекъснато работехме заедно. Наистина съм много доволен, че се връщам към надпревари на световно ниво. Участието на Канарските острови ще е интересно предизвикателство за мен. Нямам търпение отново да се надбягвам, но не съм си поставял някакви специфични цели. Имам още много да уча, а за да напредвам ще са ми необходими доста километри по отсечките – допълни Кубица.

Полякът ще участва в общо 7 WRC кръга в категорията WRC2, като може да кара и в допълнителни надпревари от европейския шампионат.

Изключително съм доволен, че Роберт Кубица ще е един от пилотите ни през 2013 г. – коментира шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон. – Благодарение подкрепата на партньорите му сме в процес на изпълнение на състезателна програма, която ще му даде възможност да кара автомобил, подобен на WRC кола. Решимостта на Роберт е пример за всички нас и сме горди, че той ще е част от имиджа на Ситроен Рейсинг, тъй като е изключителен човек. Бих искал да благодаря и на ФИА за помощта им при уреждането на нещата.

Кубица все още се възстановява от тежката катастрофа, която претърпя през зимата на 2011 г. Той на няколко пъти сподели, че със сигурност би искал да се върне във Формула 1, но трябва да е реалист и да преценява истинските си възможности понастоящем.