Начало Рали Кубица ще участва и в Рали дю Вар

Кубица ще участва и в Рали дю Вар

32
0

Малко след като взе участие в първото си рали, Робърт Кубица бе потвърден за участие и в Рали Дю Вар, където той отново ще участва със своето Рено Клио Спорт R3 Макси. Това рали е последният кръг от френския рали шампионат и ще се проведе от 27-ми до 29-ти ноември.

Така полякът ще кара в две ралита в рамките на две седмици. В дебютното си рали Таормина-Месина в Сицилия Кубица не успя да завърши, след като удари автомобила си в крайпътна стена.

„Заинтересован съм от всички категории в моторните спортове, но най-вече от ралитата. Това е много трудна, но и много зрелищна категория.

Що се отнася до това рали – ще подходя към него плахо, без конкретна цел. Пътищата в южна Франция са както много хубави, така и доста предизвикателни, затова аз ще се опитам да се забавлявам максимално“, обясни Кубица.

„Докато тимът продължава с подготовката си за старта на сезон 2010 във Ф1, ние също така нямаме търпение да видим Робърт зад волана на Клио Рено Спорт R3. Ралитата са категория, която промотира взаимодействие между пилоти и зрители и аз съм сигурен, че Робърт ще бъде подкрепян от много фенове по етапите“, заяви пък мениджърът на Рено – Жан-Франсоа Кобе.

В Рали дю Вар ще участва и 6-кратният световен рали-шампион Себастиен Льоб, който ще бъде зад волана на познатият Ситроен С4 WRC.