Начало Рали Кубица ще участва в две ралита със Ситроен С4 WRC

Кубица ще участва в две ралита със Ситроен С4 WRC

34
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица ще участва в две ралита през ноември със Ситроен С4 WRC, съобщиха официално от Ситроен днес.

Полякът се завръща полека-лека в автомобилния спорт след страховитата си катастрофа в Ронде ди Андора през февруари 2011 г. Възстановяването му бе изключително сложно и продължително, но първите му участия бяха определени за успешни, въпреки че във второто излетя от пътя и катастрофира. Досега той има две победи в италиански надпревари.

Преминаването към С4 WRC е следващата стъпка за Кубица и съвсем ново предизвикателство. Той ще участва в Рали ди Комо и Рали дю Вар.

Нямам търпение да карам кола, която е толкова бърза и успешна – ентусиазиран е Кубица. – Ралитата са една от любимите ми категории в автомобилния спорт. Направих тест, за да свикна с автомобила. Участието в Рали ди Комо ще е възможност да почувствам по-добре С4, да науча повече за колата в състезателни условия. Целта за Рали дю Вар ще е различна. Това ще е третото ми участие там, така че вече познавам трасето и се чувствам комфортно там. Затова ще се постарая да натрупам колкото се може повече километри и да подобря представянето си! – допълни полският пилот.

Надпреварата около езерото Комо (15-17 ноември) е със състезателна дистанция от 126 километра. Рали дю Вар (22-25 ноември) пък е последен кръг от френския шампионат на асфалт и често там участват пилоти от други категории.