Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: В Уилямс сглобиха колата 5 пъти по-бързо от нормалното

Кубица: В Уилямс сглобиха колата 5 пъти по-бързо от нормалното

1300
0
Роберт Кубица
Роберт Кубица, снимка: Уилямс

В Уилямс са успели да сглобят колата 5 пъти по-бързо от нормалното, за да може тимът да вземе участие в последните 2 дни от тестовете в Барселона. Това заяви пилотът на тима Роберт Кубица.

Заради забавяне със завършването на новия болид FW42,  тимът на Франк Уилямс отложи шейкдауна си, а след това пропусна и първите 2 дни от изпитанията на Каталуня. Едва в сряда следобед Джордж Ръсел се появи на пистата за няколко инсталационни обиколки.

Днес в сутрешната сесия зад волана седна и Кубица. Полякът навъртя 48 обиколи, след което още 17 следобед направи Ръсел. Най-доброто време на Джордж бе 1:20.997 минути, което е с 1.3 сек по-слабо от това на пилота пред него Ланс Строл от Рейсинг Пойнт.

„Това бе противоречив ден за нас, каза Кубица. – Опитахме се да изпробваме системите, а в същото време да съберем повече информация за колата. Не се чувстваше като 4-и ден от тестовете, а по-скоро като първи за нас. Имах 12 обиколки, в които да почувствам колата, което е ограничаващо.

Но поне изпълнихме повечето си задачи. Не всички, но повечето. Сесията обаче не беше лесна. Тук съм от миналия петък. Никога не съм чакал толкова дълго, за да направя 12-14 обиколки. Не бе хубав ден за целия тим. Но най-накрая колата е на линия. В крайна сметка тимът свърши добра работа, да я сглоби възможно най-бързо. Разбира се има някои компромиси.“