Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят не е впечатлен от първото състезание на Албон за Ред Бул

Квят не е впечатлен от първото състезание на Албон за Ред Бул

1510
0
2019 Гран при на Белгия
Квят пред Грожан и Албон на Спа, снимка: Спас Генев

Дани Квят заяви, че не е особено впечатлен от първото състезание на Алекс Албон за тима на Ред Бул. Британецът от тайландски произход бе избран да замени неубедителния Пиер Гасли в екипа на „биковете“ до края на сезона.

Първото му състезание за големия тим на Дитрих Матешиц бе миналия уикенд на Спа. Албон стартира едва 17-и заради нерегламентирана смяна на компоненти по задвижващата система.

В крайна сметка обаче завърши 5-и, като имаше и късмет с отпадането на Ландо Норис в края на състезанието. Последният се движеше именно 5-и.

След надпреварата Албон получи похвали от главния съветник на Ред Бул Хелмут Марко и от спортния директор на тима Кристиан Хорнер.

Според Квят обаче Алекс не е направил нищо забележително, като отбеляза, че е бил пред него в продължение на 36 обиколки.

„Не знам как можете да наречете това добър старт за Албон в Ред Бул, каза руснакът. – Той изкара 36 обиколки зад мен с кола на Ред Бул, като стартира пред мен.

Може би в бъдеще той ще се представя по-добре. Ако беше с кола на Торо Росо, това щеше да е страхотно представяне за него. Но той кара с Ред Бул.“