Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят смята, че петъчните тренировки във F1 трябва да отпаднат

Квят смята, че петъчните тренировки във F1 трябва да отпаднат

1674
0
Дани Квят
Дани Квят, снимка: Чарлз Котс/Ред Бул Контент Пуул

Дани Квят смята, че петъчните тренировки трябва да отпаднат от състезателните уикенди във F1. Пилотът на Торо Росо твърди, че отборите вече имат твърде много информация и нямат нужда от двете сесии в петък.

В последния кръг в Азербайджан тимовете на практика бяха лишени от първата тренировка след проблемите с откачилата се шахта при преминаването върху нея на Джордж Ръсел с Уилямс.

Във втората всички трябваше да работят много по-активно. Но като цяло загубата на първата не доведе до сериозни проблеми за тимовете. И това отново даде повод да бъде повдигната темата дали да не бъде премахнат петъчният ден като каране на пистата.

„Може би трябва да започваме да караме на пистата направо в събота“, каза Квят. „Честно казано познаваме много добре всички трасета в календара. Нуждаем се от повече време само на нови писти. Като например тази във Виетнам. F1 трябва да реши кое е най-доброто.“

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер смята, че преминаване към 2-дневен състезателен уикенд има смисъл ако състезанията в календара в бъдеще се увеличат.

„Видяхме, че в Баку една тренировка в петък бе достатъчна и свърши работа, каза още Хорнер. – И може би само една по-голяма сесия в събота е вариантът, на който трябва да се спрем.