Начало Рали Лапи не мисли за титулярно място през 2017 г.

Лапи не мисли за титулярно място през 2017 г.

58
0

Есапека Лапи призна, че е посетил екипа на Тойота и е разговарял с отбора за евентуална титулярна позиция през следващия сезон във WRC. Финландският пилот обаче допълни, че в момента е съсредоточен върху работата си в Шкода и не мисли толкова за догодина.

„Да, има слухове. Мога да кажа, че до момента не съм карал WRC автомобил, но бях в работилницата им. Предполагам, че слуховете са породени от това”, обясни 25-годишният Лапи, цитиран от wrc.com.

На въпрос дали води разговори с Тойота за пилотско място през 2017 г. той отговори: „Да. Всичко е възможно, но честно казано, не мисля прекалено много по въпроса. Карам състезание за състезание и съм концентриран върху работата си, независимо от резултатите. Не се съсредоточавам кой знае колко и върху шампионата. Ако спечеля, значи печеля. Ако не стане, не ми пука. Това няма да промени бъдещето ми.”

Лапи взе победа във WRC2 категорията в рали Германия, като това бе втори пореден успех за него. Той е трети в подреждането на класа с актив от 82 точки – зад Елфин Еванс (95) и Теему Сунинен (93).