Начало WRC News Льоб ще кара в 3 кръга от WRC през 2018 г.

Льоб ще кара в 3 кръга от WRC през 2018 г.

94
0

Себастиен Льоб ще кара в 3 състезания от световния рали шампионат през следващия сезон за екипа на Ситроен, с който спечели всичките си 9 титли в кариерата между 2004 и 2012 г.

43-годишният пилот тества модела C3 WRC на асфалт и на макадам тази година, а за следващия сезон се предвижда да кара в рали Корсика във Франция, Мексико и Испания.

Льоб ще кара до Крис Мийк, като британецът ще участва във всичките 13 кръга през 2018 г. В останалите 10 до Мийк ще бъде Крейг Брийн. За последно Льоб кара в WRC през 2015 г., когато водеше в Монте Карло, преди да се удари.

„Всички бяха доволни след направените тестове и най-вече аз, каза Льоб. – И 3-те ми участия за 2018 г. са следващата логична стъпка. Бях развълнуван от възможността да кара една от тези нови коли в WRC в състезание.

 – Нямам никакви очаквания, а просто искам да се забавлявам. Смятам, че има смисъл да карам в ралито във Франция на асфалт, въпреки че не познавам добре сегашните пътища на Корсика. Исках да карам и на макадам и избрах Мексико, където отсечките не са се променили много.”