Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис, Фетел и Ботас си спомниха за Шумахер

Люис, Фетел и Ботас си спомниха за Шумахер

34
0

Първите трима в днешната квалификация за Гран при на Белгия – Люис Хамилтън, Себастиан Фетел и Валтери Ботас – споделиха част от спомените си за Михаел Шумахер, чийто рекорд за спечелени първи позиции във Формула 1 днес Хамилтън изравни.

Кариерата на германеца е исторически свързана точно с пистата Спа-Франкоршамп и разказите им бяха изпълнени с вълнение.

Люис си спомни, че в първото си състезание като пилот в болид е бил на Спа и е гледал на Сурс Михаел с неговото Ферари във Формула 1 и никога не си е мислел, че един ден ще изравни рекорда му спечелени първи позиции. Освен това играел на компютърните игри с Ферари именно като Михаел Шумахер.

Себастиан Фетел от своя страна си спомни за първата им среща, когато именитият му сънародник го е наградил на 6-7 години за победа измежду десетки деца на картинг пистата до Керпен, която е недалеч от тук.

„Трудно ми е да си спомня една конкретна случка с него, те са толкова много. Ние в крайна сметка сме сънародници и се познаваме толкова много години. Той е толкова забавен и невероятен“, каза Фетел. „Мисля, че всички знаят, че той винаги е бил моя кумир и мечтаех да съм като него. Имах голям постер на стената с Ферари-то му и исках да приличам на него.“

Малко по-късно Фетел не скри, че е подписал с Ферари и заради желанието да успее в червено, така както бе облечен Михаел през по-голямата част от кариерата си.

Валтери Ботас пък си спомни как е гледал двубоите на Михаел с Мика Хакинен по телевизията, как се почувствал като е излязъл на пистата за първи път на тест с колата на Уилямс заедно с Шумахер и не е можел да повярва, че е заедно с него на една и съща писта.