Начало Други Лопес спечели първия старт в Унгария

Лопес спечели първия старт в Унгария

32
0

Шампионът Хосе Мария Лопес спечели първото състезание от WTCC на пистата Хунгароринг край Будапеща, като победи отново своя съотборник в топ тима на Ситроен – Иван Мюлер. Трети остана |Юго Валент с обновения автомобил на Шевроле.

Леко преваляване намокри малко пистата преди старта. Но бързо водата се изпари. Стартовата процедура бе объркана от подреждането на пилотите и след втори загряващ тур последва същинският старт. 

Лопес потегли великолепно и от трета позиция на грида изпревари намиращите се пред него Юго Валент и Иван Мюлер. Съотборникът му се опита да си върне първата позиция в началните завои, но не успя. Двамата продължиха битката си в следващите турове. Независимо, че колите на Ситроен са с 60 кг допълнително тегло, не бе възможно за съперниците им отново да ги гонят, а автомобилът на Валент – Шевроле с обновен двигател бе с доста висока скорост на дългата стартова права. В първия зовой и другите двама фирмени пилоти на Ситроен – Ма Кин Хуа и Себастиен Льоб бяха в битка по между си и дори имаше малък контакт, като Льоб напусна пистата и се върна шести в колоната зад Хондата на Тиаго Монтеро.  В заключителната част на състезанието португалецът притисна и опита да изпревари и китаеца, като Хондата работеше по-добре с гумите на сравнително студената писта.

Вторият старт е по-късно днес, като за радост на публиката, отново изпълнила трибуните Норберт, Михелиц с Хонда ще тръгне от първа позиция.