Land Rover отбелязва 50 години Range Rover

203
0

Land Rover отпразнува златен юбилей от създаването на Range Rover с огромна снежна арт инсталация на ледената писта в Арджеплог в северната част на Швеция. Произведението на изкуството, широко 260 метра, бе поставено в центъра на тестовия терен, през който всички модели на Land Rover са преминали при производство.

Съоръжението на Land Rover в Арджеплог представлява замръзнало езеро

То осигурява перфектни условия за инженерите да тестват и оценяват най-новите модели на компанията. Известният художник на снежни произведения Саймън Бек, създаде юбилейното лого на 53 092 кв. м, като извървя повече от 45 000 стъпки по замръзналата повърхност, придружен от най-новите модели Range Rover SV.

От 2014 г. професионалистите от Special Vehicle Operations са отговорни за проектирането и създаването на най-бързите, най-луксозните и ексклузивни модели Range Rover в 50-годишната история на върховните SUV автомобили. Високият клас лукс, изтънченост и проходимост върху всякакъв вид терен на семейството SV са най-високата точка в развитието на Range Rover.

Арджеплог също така е дом и на зимната академия на Jaguar Land Rover, където клиентите преживяват тръпката от динамично шофиране върху ледена настилка

За безопасността на всеки един се грижат световноизвестни автомобилни експерти. Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа също изпита удоволствието да шофира в екстремни условия. Това бе част от празненството, на което боксьорът разучи изкуството на зимното шофиране под експертното наблюдение на инструкторите от Академията.

Луксозното семейство на Range Rover ще отбележи 50 години иновации през юни в деня на представянето на Range Rover с две врати през 1970 г. Оттогава до днес Range Rover Sport, Range Rover Evoque и Range Rover Velar разширяват семейството на бранда.

Оригиналният Range Rover е всемогъщ всъдеход, въвел и антиблокиращата система (ABS), електронен Traction Control и Automatic Electronic Air Suspension

През 2012 г. Range Rover стана пионер в производството на купета с алуминиева архитектура при големите SUV автомобили. През 2015 г. Range Rover стана и първият SUV автомобил, оборудван с иновативната система All-Terrain Progress Control. Тя вече е налична при цялата линия на Land Rover.

“За пет десетилетия Range Rover се превърна в най-желания луксозен SUV в света. Неговата неповторима комбинация от лукс, изтънченост и проходимост върху всякакъв вид терен накара хората по целия свят да останат без думи”, каза директорът на дизайнерския отдел на марката Гери МакГовърн.

Екипът от квалифицирани инженери и дизайнери на Land Rover SV са приложили своя опит в редица модели на Range Rover. Четири от тях бяха налични в Арджеплог, за да ги тества световният боксов шампион Антъни Джошуа. Той се научи как да се върти на ледена настилка в диаметър от 260 м. Джошуа премина обучение и как да управлява автомобилите на различен терен по замръзналото езеро.