Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ландо Норис останал без думи след подиума в Монако

Ландо Норис останал без думи след подиума в Монако

3811
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън
Ландо Норис завърши Гран при на Монако на трета позиция. Пилотът на Макларън стартира четвърти заради отпадането на Льоклер и се изкачи на третата позиция след проблемите на Ботас в бокса на Мерцедес. Това бе втори подиум от началото на сезона за британеца и трети в неговата кариера. Благодарение на това той отново се изкачи до третата позиция във временното класиране. Самият той обясни, че е останал без думи след напдреварата и все още не може да повярва какво се е случило.

„Не знам какво да кажа. Не мислих, че ще се кача на подиума. Всичко зависи от екипа. Винаги е било мечта за мен да съм на почетната стълбица в това състезание. Това е изключително специален момент за мен. Имахме малко късмет, но колата бе много добра през целия уикенд и благодаря на всички, които помогнаха да извоювам тази трета позиция“, сподели Норис.

В същото време неговият съотборник Даниел Рикиардо остана извън зоната на точките на дванадесето място. Той заяви, че бързо ще забрави това състезание и вече гледа към Азербайджан.

„Целият уикенд бе много труден за мен. Със сигурност бързо ще го забравя. Поздравявам Ландо и отбора за постигнатия подиум. Така и не успях да разкрия пълния си потенциал. Настройките ми бяха близки с тези на Норис, но въпреки това разликата между нас бе очевидна. Няма да анализирам представянто си в Монако и вече гледам към Азербайджан“, каза Рикиардо.