Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ландо Норис щастлив след петъчните тренировки в Бахрейн

Ландо Норис щастлив след петъчните тренировки в Бахрейн

2024
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън
Ландо Норис сподели, че е много щастлив от представянето си в петъчните  свободни тренировки в Бахрейн. Британският пилот на Макларън завърши на трето и второ място и не бе далеч от лидера Макс Верстапен. Въпреки това Ландо е реалист и смята, че все още не е достатъчно близо до лидерите в колоната.

„Денят за мен бе много добър. Продължихме това,.  което започнахме в тестовете. Колата е по-добра в някои области, но все още имаме много работа пред себе си. Успяхме да изпълним програмата си. Мисля, че сме по-конкурентни в сравнение с 2020.  Разликите между нас и отбори като Ферари и Алфа Таури са много малки и очаквам битка с тях. Ще видим какво ще бъде темпото ни в утре и в неделя“, заяви Ландо Норис.

Другият пилот на тима Даниел Рикиардо обясни, че се чувства добре в колата, но му трябва още време да се адаптира напълно.

„Мислех, че по-малкото време за подготовка ще ни помогне. Всъщност на пистата бе доста хаотично. Не усещаш колко бързо минава времето. Определено ми помогна факта, че правихме тестове на това трасе преди няколко седмици. Ландо бе много бърз днес. Все още не съм свикнал напълно с колата. Във втората тренировка натиснах малко повече и се надявам утре да направя още една стъпка напред в представянето си“, каза Рикиардо.