Начало Рали Лапи ще тества новия 1,6 л турбомотор за Шкода Фабия R5 на...

Лапи ще тества новия 1,6 л турбомотор за Шкода Фабия R5 на рали Бохемия

36
0
Есапека Лапи,Яне Ферм

Лидерът в европейския рали шампионат Есапека Лапи ще тества новия 1,6-литров турбодвигател за новата Шкода Фабия R5 по време на рали Бохемия.

Надпреварата ще се проведе този уикенд (11-12 юли) и Шкода ще отбележи 40-ата годишнина на 180 RS и 200 RS. Екипът ще използва старта, за да изпита мотора за първи път в реални състезателни условия. R5 на марката ще участва в различни шампионати от догодина.

Лапи ще тества на определени отсечки от маршрута на рали Бохемия, като агрегатът ще е монтиран в Шкода Фабия Супер 2000.

Развитието на Фабия R5 върви чудесно. Всичко е по план. Този първи тест в състезателни условия е голяма стъпка напред, за да достигнем фаза на хомологация до средата на 2015 г. – заяви директорът на Шкода Моторспорт Михал Храбанек.

Рали Бохемия е част от чешкия национален шампионат. То се провежда в близост до Млада Болеслав, където е централата на автомобилния производител. Ян Копецки и Сеп Виганд ще се състезават с Фабия S2000, но с ретро оцветяване – като на 180 RS и 200 RS.