Начало Рали Лапи ще кара за Тойота в Португалия

Лапи ще кара за Тойота в Португалия

47
0

Есапека Лапи ще кара за екипа на Тойота в рали Португалия следващия месец. Финландецът ще е зад волана на модела Ярис WRC, като за да се осъществи това екипът ще пусне трета заводска кола в надпреварата. Другите два автомобила ще бъдат пилотирани от титулярите Яри-Мати Латвала и Юхо Ханинен. Двамата ще карат в Аржентина в края на този месец.

„Есапека е млад и гладен за успехи пилоти. Това е сигурно. Но той няма да има много време да тества колата преди първото си рали, каза шефът на тима Томи Макинен. – Знам, че той ще даде най-доброто от себе си. Целта пред него е както на целия отбор – той трябва да завършва състезанията и да събира колкото може повече информация.“

Лапи няма да участва във всички състезания до края на сезона след Португалия, а само в определени надпревари. А кои точно ще бъдат те ще се решава в хода на сезона и ще е в зависимост от това в кои области колата има нужда от развитие и подобрения. Навигатор на Лапи ще бъде Яне Ферм.

По думите на Макинен колата трябва да бъде олекотена, а освен това трябва да се работи и върху скоростната кутия, за да бъде колата по-добра в спънатите секции от отсечките с много завои. Иска се и повече мощност от двигателя.