Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маси останал поразен от враждебните реакции в социалните мрежи

Маси останал поразен от враждебните реакции в социалните мрежи

3225
0
Майкъл Маси
Майкъл Маси; снимка: Майкъл Потс

Майкъл Маси останал поразен от враждебните реакции в социалните мрежи след финала на миналогодишния световен шампионат на Формула 1, заяви Петер Байер. Отговарящият за спорта генерален секретар на ФИА разказа пред австрийския вестник Die Presse, че рейс директорът е разбирал за отгласа сред феновете, въпреки че не е регистриран в различните уебсайтове.

„Един полицай рядко получава съчувствие. Но реакциите в социалните мрежи станаха непоносими, там никой не се спира пред нищо – видяхме смъртните заплахи към пилота на Уилямс [Николас] Латифи.“

„Майкъл не е регистриран, но разбираше за отзвука по други канали и това наистина го порази. В разговорите ни го уверих, че федерацията го подкрепя. Искаме да продължим да работим с него, но е необходимо и да разследваме ситуацията“, обясни Байер.

ФИА провежда разглеждане на събитията от последните няколко обиколки на Гран при на Абу Даби. То включва дискусии с шефовете на отбори, тийм мениджърите, спортните директори и пилотите. Резултатите ще бъдат оповестени преди първия кръг от тазгодишното първенство в Бахрейн. Засега се знае само, че федерацията планира промени в управлението на състезанието и разделение на отделните функции на рейс директора между няколко души. Не е ясно дали Маси ще продължи да заема поста си след разглеждането.

Генералният секретар на ФИА потвърди още веднъж, че достъпът на шефовете на отбори до рейс директора ще бъде прекратен

Това бе заявено почти веднага след миналогодишния финал в Абу Даби от управляващия спортните въпроси от страна на Либърти Медия Рос Браун. Байер сега го повтори нееднократно.

„Шефовете на отбори повече няма да могат да се включват по този канал. Тийм мениджърите ще имат достъп, тъй като трябва да имат възможност да задават въпроси“, заяви той.

Основната причина за това действие на ФИА е комуникацията на шефовете на Мерцедес – Тото Волф и Ред Бул – Кристиан Хорнер с Маси по време на сезон 2021. Рос Браун заяви след Абу Даби, че те не могат да изисква каквото и да е от рейс директора.