Начало Рали Латвала едновременно доволен и разочарован от третото си място на Акрополис

Латвала едновременно доволен и разочарован от третото си място на Акрополис

30
0
Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала бе едновременно доволен и разочарован от третото си място на рали Акрополис. Шестият кръг световния шампионат за 2012 г. бе първи за него след контузията му (счупена ключица), заради която изпусна надпреварата в Аржентина.

Финландецът се чувстваше добре и не изпитваше дискомфорт благодарение на допълнителните подплънки под коланите и овърола си. Той дори имаше шанс да се бори за победата, който обаче изчезна в събота, когато спука гума.

От една страна трябва да съм доволен, защото преди ралито заявих, че искам да финиширам на подиума и го сторих – заяви пилотът. – В същото време обаче съм и разочарован, тъй като можех да спечеля. Хубаво е да съм пак на почетната стълбичка след толкова дълго време, но сега трябва да се боря за победи. Това е единственото, което мога да направя.

В обобщението си след състезанието Яри-Мати призна, че е особено разочароващо, че отпада от битката за първите места, точно когато се движи на наистина добри позиции:

– Направо е невероятно колко пъти водя, всичко изглежда наред и накрая не стигам до успеха. Тази година се случиха твърде много такива състезания и това е лошо и за екипа. Трябва да изгладя малките грешки. Надявам се да обърна нещата в следващия кръг в Нова Зеландия.

Латвала в момента е пети в генералното класиране при пилотите с 45 точки – на 74 зад лидера Себастиен Льоб (Ситроен).