Начало Рали Латвала: Мечтая да спечеля рали на асфалт и в Испания имам най-голям...

Латвала: Мечтая да спечеля рали на асфалт и в Испания имам най-голям шанс да го сторя

54
0
Яри-Мати Латвала

Рали Испания ще е знаково за доста отбори в световния рали шампионат и един от тях е този на Форд – това ще е последното участие на заводския екип в първенството. Тимът си потвърди втората позиция в класирането при конструкторите, но битката за третото място при екипажите не е приключила. Яри-Мати Латвала/Мика Антила и Петер Солберг/Крис Патерсън имат шансове за този слот, така че са решени на всичко, за да приключат сезона на високо ниво.

Финландецът е с 9 точки аванс пред съотборника си, а постигна най-доброто си представяне на асфалт (според собственото му определение) миналия месец във Франция. Той бе трети в Испания миналия сезон.

Една от мечтите ми е да спечеля рали на асфалт и винаги съм смятал, че в Испания имам най-голям шанс да я осъществя. Но за да съм в позиция да атакувам, трябва да се справя както трябва през първия ден, който е на чакъл. Силно представяне тогава ми дава база за надграждане. Пътищата са по-гладки и широки, отколкото където и да било другаде в шампионата. Извършена е доста работа, за да не можем толкова да сечем завоите – коментира Латвала.

Той направи над 200 км тест миналата седмица при смесени условия: мокро и студено сутрин, напълно сухо по-късно през деня.

Беше добър опит, тъй като състезанието е на по-късна от обичайната си дата, така че е напълно възможно да се озовем в такива условия – обясни той.