Начало Рали Латвала най-бърз в шейкдауна на рали Аржентина

Латвала най-бърз в шейкдауна на рали Аржентина

72
0
тойотА,Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала с Тойота беше най-бърз в шейкдауна на рали Аржентина, 5-и кръг от шампионата на WRC. Финландецът изпревари с 0.3 сек Крейг Брийн със Ситроен C3. На още 1 десета трети се нареди Крис Мийк също със Ситроен.

Последният беше с най-добро време след първите 2 преминавания на дългата 4.25 км отсечка между Вила Карлос Пас до Кабаланго, преди Латвала да поведе в класирането след 3-ото си и финално минаване по трасето, което ставаше все по-чисто.

„Имах добро усещане за колата тази сутрин, каза Латвала. – Направихме тест преди състезанието в Сардиния и бях доволен от свършеното. Колата има по-добро сцепление и това е стъпка напред. Променихме някои неща преди шейкдауна, но нищо сериозно. Просто искахме да видим разликите межди по-меките и по-твърдите настройки.“

За Брийн това е едва второ участие в Аржентина и затова британецът направи цели 5 преминавания през отсечката. Толкова записа и Андреас Микелсен с Хюндай i20, който остана 4-и, на 0.7 сек от Латвала.

За това състезание Хюндай внедри нови радиатори за 3-те коли, които предлагат по-добро охлаждане. Ситроен пък е с подобрена задна ос на автомобила си.