Начало Рали Латвала най-бърз в шейкдауна на рали Германия

Латвала най-бърз в шейкдауна на рали Германия

24
0
Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала (Фолксваген) бе най-бърз в шейкдауна на рали Германия. Той изпревари с 0,7 сек Дани Сордо (Ситроен) и с 0,8 сек Тиери Нювил (М-Спорт) на 4,55-километровата отсечка.

Финландецът даде най-доброто си време в последното от четирите преминавания на етапа. На асфалтовите ралита няма квалификация като в надпреварите на чакъл, която да решава стартовия ред на пилотите.

Реалното положение ще стане ясно след старта, но като цяло смятам, че събрахме добра информация от шейкдауна – заяви Латвала. – Колата върви силно, но надпреварата е трудна. Може би най-сложната от асфалтовите стартове. Не поставям сам себе си под кой знае какво напрежение. Искам да съм спокоен по етапите.

Сордо обясни преди състезанието, че е наясно какво се очаква от него. Асфалтът е предпочитаната от испанеца настилка и в началото поне той върви добре. Пилотът на Ситроен допълни, че за него е било особено важно, че времената му бяха на ниво още от сега.

Освен това се чувствам добре в автомобила. Направихме една-две промени в настройките, сега сме доволни – каза още Дани.

Нювил се надява да е толкова силен на асфалт, колкото бе напоследък и на чакъл. Той бе само на десета от секундата зад Сордо.

Пета позиция зае лидерът в генералното класиране Себастиен Ожие (Фолксваген), следван от Евгени Новиков (М-Спорт), Мико Хирвонен (Ситроен), Мадс Остберг (М-Спорт) и т.н.