Начало Рали Латвала очаква битката за вицешампионската титла във Великобритания

Латвала очаква битката за вицешампионската титла във Великобритания

41
0
???-???? ???????

Яри-Мати Латвала (Форд) очаква последната за сезона надпревара във WRC – рали Великобритания 2010, да бъде белязана от вълнуваща борба за второто място в шампионата.

След рали Испания, в което финландецът финишира на четвърта позиция, в генералното класиране той е трети и изостава само с 11 точки от втория Себастиен Ожие (Ситроен Джуниър Тийм). За това спомогна и инцидентът, претърпян от французина. Ожие се движеше втори, но впоследствие изпадна до 17-а позиция и в крайна сметка финишира 10-и.

В резултат от представянето на двамата пилоти в последния кръг във Великобритания зависи кой ще финишира на втора позиция в шампионата.

По този повод Латвала сподели:

– Мислих малко за шампионата и ситуацията с точките, която ще заварим във финалния старт в Уелс следващия месец. Определено там ще бъде интересно, ще сме въвлечени във вълнуваща борба.

Шефът на тима Малкълм Уилсън сподели, че силното представяне на Латвала в Испания е атестат за това, че пилотът му може да отиде във Великобритания и да се опита да приключи като вицешампион.

От своя страна, оглавяващият спортното подразделение на Форд Джерард Куйн, отбеляза, че тъй като от следващата година екипът ще се състезава с Фиеста, това ще е последното състезание на настоящия рали автомобил Форд Фокус RS WRC и коментира:

– Вниманието сега се обръща към Великобритания и последното рали за Фокус RS WRC и въобще ерата на колите от настоящата спецификация WRC. Целта ни е да видим Фокус RS WRC да се представи на ниво. Затова през следващите няколко седмици нашата подготовка ще бъде подсилена, за да постигнем подобаващ резултат.