Начало Рали Латвала остави зад гърба си катастрофата в рали Монте Карло

Латвала остави зад гърба си катастрофата в рали Монте Карло

13
0
Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала вече обърна поглед към следващия кръг от световния рали шампионат в Швеция и остави зад гърба си катастрофата, извадила го от надпреварата в Монте Карло. Финландецът се обърна в края на първия ден от състезанието, когато водеше с 30,5 секунди на Себастиен Льоб (Ситроен) и тъй като точно в този старт няма суперрали, това означаваше отпадане.

Точно преди рали Монте Карло Латвала заяви, че ще разчита на новопридобитата си увереност на асфалт. Той направи няколко страхотни представяния на такава настилка през 2011 г., като дори заслужи поздравленията лично на Льоб, смятан за почти гениален на асфалт. Пилотът на Форд обаче за момент се съсредоточи само върху леден участък от отсечка и изтърва инструкция на навигатора си Мика Антила, което доведе до обръщане.

Всичко вървеше прекрасно, можехме да направим чудесно представяне в това рали. Това ме убива – бе откровен Латвала. – Сега обаче трябва да мислим за шампионата. Има още 12 ралита, в които ще имаме възможност да се борим за победа. Трябва да сме силни в Швеция. Ще се чувствам далеч по-добре, когато стъпим на снега.

Шефът на Форд във WRC Малкълм Уилсън е убеден, че състезателят определено ще е на ниво в следващата надпревара. Латвала спечели рали Швеция през 2008 г. Тази година то ще се проведе от 9 до 12 февруари.