Начало Рали Латвала: Победата ми може да постави ново начало за 2016 г.

Латвала: Победата ми може да постави ново начало за 2016 г.

50
0

Яри-Мати Латвала смята, че успехът му в рали Мексико може да постави едно ново начало за него за сезона след двете неуспешни надпревари в Монте Карло и Швеция. Пилотът на Фолксваген не взе нито една точка от двата кръга основно заради технически проблеми, но в Мексико кара страхотно и победи убедително съотборника си и лидер в шампионата Себастиен Ожие с една минута аванс.

„Началото на сезона беше просто кошмарно, коментира Латвала. – Но мисля, че Мексико беше едно от най-чистите ралита, които съм имал в кариерата. Чувствах се много комфортно. Беше специално, защото никога не съм побеждавал тук преди. Да постигна този резултат е много положително, защото ме връща в битката.“

Със спечелените 27 точки Латвала се изкачи до 6-о място в генералното класиране, което отново ще му даде добра стартова позиция за следващото рали Аржентина, на което също по-задното потегляне ще дава предимство.

Ожие от своя страна заяви, че е доволен и едва ли може да иска повече, имайки предвид първата стартова позиция по етапите през първите 3 дни:

„Смятам, че направихме всичко по силите си, за да съберем максимален брой точки от този уикенд. От самото начало знаехме какво можем да направим и с кого можем да се борим, така че съм доволен от постигнатото. Не съжаляваме за нищо с Жулиен (навигаторът на Ожие). В крайна сметка всичко се получи добре от гледна точка на шампионата. Загубих само 6 точки от Яри-Мати, когото все още смятам за своя най-сериозен съперник за титлата.“