Начало Рали Латвала релаксира, участвайки в историческото рали Лахти

Латвала релаксира, участвайки в историческото рали Лахти

47
0

Участие в рали Лахти за исторически автомобили включват плановете на Яри-Мати Латвала за почивка след напрегнатото рали Финландия 2010 миналия уикенд.

Пилотът на заводския тим на Форд осъществи мечтата на всеки финландец – триумфира в надпреварата край Юваскила, която бе 8 кръг от WRC този сезон. Сега за Латвала настъпи кратък момент за почивка преди следващото състезание от шампионата в Германия (20-22 август 2010 г.). Пилотът обаче е избрал да се забавлява отново с рали и ще участва в друга емблема на финландския моторспорт – рали Лахти, което е само за исторически автомобили и ще се проведе този уикенд.

В рали Лахти Яри-Мати ще кара Форд Ескорт с двигател BDA, който принадлежи на баща му. Миналата година пилотът участва за първи път в надпреварата и заяви, че ще се появи там отново, тъй като през 2009-а е било доста забавно.

Толкова е забавно да караш Ескорт – каза Латвала. – Разбира се, той е напълно различен от моя състезателен Фокус, напълно различен! Шумът от двигателя BDA обаче е просто невероятен. С нетърпение очаквам състезанието. Чудесно е да дойда на него, след като спечелих рали Финландия, това е най-добрият начин да релаксирам.

Рали Лахти започва в петък сутрин и приключва в събота след обяд. По време на надпреварата навигатор на Яри-Мати Латвала ще бъде Аско Саиранен.