Начало Рали Латвала се извини на Фолксваген за катастрофата (видео)

Латвала се извини на Фолксваген за катастрофата (видео)

23
0
Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала се извини на отбора на Фолксваген за катастрофата, извадила го от рали Монте Карло в последния ден на надпреварата.

Финландецът вървеше пети във временното генерално класиране, когато блъсна своето Поло R WRC още в първия съботен етап. Колата бе напълно разбита и въпреки че нямаше пилот, който да не се оплаче от условията при първото преминаване на Кол дьо Тюрини, където отпаднаха още пилотите на М-Спорт Евгени Новиков и Юхо Ханинен, Латвала се чувстваше виновен за случилото се.

Много съм разочарован. Точно там имаше повече мокър сняг, отколкото очаквах. Вървях прекалено бързо в началото на участъка, колата не зави както предполагах и се блъснах в стената. Друг автомобил се бе изпързалял там преди мен. Нямаше какво да сторя – обясни Латвала.

Пилотът, за когото това е дебютен сезон с Фолксваген и няма толкова опит с Поло-то, колкото провеждалият в продължение на година тестове с него Себастиен Ожие, допълни, че целта му е била само да финишира. В това отношение той не изпълни задачата и горчиво съжаляваше за случилото се.

Ожие финишира втори в ралито с другото Поло R WRC. Французинът окуражи съотборника си:

– Жалко за Яри-Мати, но съм сигурен, че тепърва ще празнуваме победи за Фолксваген в бъдеще.