Начало Рали Латвала се надява да се бори за подиум в Швеция догодина

Латвала се надява да се бори за подиум в Швеция догодина

36
0
Мика Антила,Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала смята, че няма да успее да спечели за трети път рали Швеция през февруари догодина. Финландецът вече е пилот на Фолксваген, за които 2013-а е дебютна с пълна програма. Затова и състезателят е на мнение, че ще е твърде много да се иска от новия тим да вземе победа едва във втория старт за сезона.

Фолксваген приключват петдневен тест в Швеция днес с Поло R WRC. Латвала има две победи там – през 2008 г. (когато стана най-младият пилот, спечелил WRC състезание – на 22 години и 313 дни) и през 2011-а.

Обожавам да карам на сняг и винаги съм се забавлявал страхотно в Швеция. Надявам се да се боря за подиум там – това би било фантастично, но трябва да сме реалисти и не може да се подлагаме на твърде голям натиск. Нов отбор сме, с нов автомобил. Може да направиш хиляди километри тестове, да си много бърз, но в рали е съвсем различно – обясни Латвала.

Рали Швеция е втори кръг от световния шампионат през 2013 г. То ще се състои от 22 скоростни етапа с обща състезателна дължина 339 км. Стартът и финалът са в Карлщад, а сервизната зона – в Хагфорс.