Начало Рали Латвала: Шансовете ми за титлата вече не изглеждат кой знае колко добри

Латвала: Шансовете ми за титлата вече не изглеждат кой знае колко добри

68
0
Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала се чувства добре, въпреки че лявата му ръка все още е обездвижвана вследствие на инцидента му по време на ски-тренировка миналата седмица и наложилата се заради това операция. Финландецът ще пропусне рали Аржентина другата седмица и понастоящем повече време е в родния си град Туури, прескачайки за физиотерапия до Хелзинки.

Трябва да кажа, че съм доста добре. Не чувствам болка, но разочарованието от това, че няма да карам в Аржентина, е голямо. При връщането си в Гърция обаче ще съм още по-мотивиран – сподели пилотът на Форд в интервю за wrc.com. – Точно се връщах от тренировката. Бях карал около 18 км и се озовах в началото на спускане от около 300 метра, когато паднах. Цялата ми тежест отиде върху лявото рамо и моментално почувствах сериозна болка. Обадих се на майка ми, която беше в зимната ни вила. След 20 минути тя ме закара до болница, където минах на рентген. Но болката бе наистина огромна.

Латвала има насрочени ежеседмични тренировки с физиотерапевт, тъй като желанието му е възстановяването да започне без забавяне. Засега лекарите са убедени, че ще успее да оздравее достатъчно, за да кара на Акрополис.

Всъщност и Аржентина можеше да стане. Проблемът бяха тренировките. Трябваше да са минали две седмици от операцията до тях, но не ми достигнаха три дни. Ръката обаче щеше да е крайно натоварена, така че не можех да рискувам. Докторите ми обясниха, че ако се появи някакъв проблем, ще се наложи пак да ме оперират и възстановяването щеше да отиде на два-три месеца. По-добрият вариант бе да пропусна едно рали – каза още финландецът.

Що се отнася до сезон 2012 г. и представянето му до момента в шампионата, то финландецът призна, че началото е било трудно.

Да, спечелих едно състезание, водих в други и има и положителни неща, но трябва да приема ситуацията такава, каквато е. Шансовете ми за титла вече не изглеждат кой знае колко добри. Ще следя внимателно надпреварата в Аржентина. Дани (Сордо, който ще го замести в надпреварата – б.р.) има чудесни представяния там и показа добра скорост в Португалия. Вярвам, че Форд разполагат с наистина силен автомобил и Дани има шанс да е на подиума. Петер Солберг без съмнение ще се бори за победата. Битката ще е оспорвана – допълни Латвала.