Начало Рали Латвала ще помага на Солберг през втората част на сезона във WRC

Латвала ще помага на Солберг през втората част на сезона във WRC

31
0
Петер Солберг,Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала ще направи всичко възможно, за да помогне на съотборника си във Форд Петер Солберг в битката в следващите шест кръга от световния рали шампионат. Финландецът призна, че вече е извън борбата за титлата, така че единственото, което може да направи, е да кара за екипа.

В момента първенството е в лятна пауза, но през август ще има два кръга, първият от които (2-4 август) е във Финландия. Понастоящем Солберг е на 55 точки зад лидера във временното генерално класиране Себастиен Льоб (Ситроен).

Аз съм извън битката за шампионата, това е факт. Но докато имаме шанс и при конструкторите, трябва да продължим, а освен това ще помагам и на Петер. Нещата не изглеждат лесни за него, но миналата година подкрепях Мико (Хирвонен, предишният му съотборник – б.р.) и сега ще сторя същото за сегашния си съекипник – заяви Латвала.

Битката през втората половина на сезона във WRC ще е за всяка точка, тъй като Форд е на 93 точки зад Ситроен след последната надпреварата – рали Нова Зеландия, в която френският екип записа двойна победа.