Начало Рали Латвала ще участва в 24-те часа на Нюрбургринг

Латвала ще участва в 24-те часа на Нюрбургринг

42
0

Яри-Мати Латвала ще направи дебюта си на писта по време на надпреварата 24 часа на Нюрбургринг на 15 май. Рали пилотът ще бъде зад волана на Форд Фокус RS, подготвен от студенти от университета в Кьолн.

За да се запознае с поведението на автомобила и характеристиките на пистата, Латвала направи предварителен тест, участвайки в състезание от немски шампионат за издръжливост. Това бе първият му допир с колата като впоследствие сподели:

„Бях изключително впечатлен от автомобила. Свикнал съм с моя Форд Фокус RS WRC, който е с четири задвижващи колела. Но бях приятно изненадан от доброто сцепление на този туринг автомобил, който е с предно предаване.“

24-те часа на Нюрбургринг през май ще бъдат своеобразен дебют за Латвала в пистовите надпревари. Същевременно той разкри, че преди теста си през изминалия уикенд, никога не е карал на състезателна писта.

Любимите настилки на рали пилота в неговата автомобилна дисциплина са сняг и макадам. След предстоящия кръг в Турция, който е на макадам и асфалт, останалите няколко надпревари в България, Германия, Франция и Испания са на асфалт. От тази гледна точка участието на Яри-Мати на Нюрбургринг ще е чудесна тренировка за гореспоменатите ралита.