Начало Рали Латвала смята, че отсечките в Уелс ще са в перфектно състояние

Латвала смята, че отсечките в Уелс ще са в перфектно състояние

36
0
Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала няма търпение да се състезава в рали Уелс, което ще се проведе в края на следващата седмица във Великобритания. Финландският пилот на Форд смята, че това ще е най-бързото издание в историята на надпреварата, а и той харесва особено много трасето.

Рали Уелс по принцип се провежда през ноември, но тази година е изтеглено по-рано. При това положение Латвала очаква отсечките да са в перфектно състояние.

– Обичам да карам по бързите пътища през горите, а и това винаги е било страхотно състезание. Миналата година го спечелих, като освен това съм карал там повече, отколкото в която и да е друга надпревара. В известна степен ми се иска пак да си беше към края на годината, но през септември етапите определено ще са в много добро състояние. Дори да завали, ще има достатъчно сцепление и няма да се тревожим за пътя – обясни Латвала.

Финландецът има огромно желание за добро представяне, тъй като второто му място в Германия бе едва втори подиум за сезона след победата в Швеция през февруари.