Начало Рали Латвала води уверено в Уелс, Льоб почти се примири с третото място

Латвала води уверено в Уелс, Льоб почти се примири с третото място

36
0
Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала уверено върви към втора победа за този сезон, след като приключи и втория ден на рали Уелс начело на генералното класиране. Пилотът на Форд води с 24,5 сек пред съотборника си Петер Солберг, който от своя страна успя да избяга малко от Себастиен Льоб (Ситроен). Разликата между норвежеца и шампиона е 6,4 сек след седемте съботни отсечки (при 3,9 до обедния сервиз).

Трябва само да продължим така, за да запазим позицията си – заяви Латвала. – Наистина е необходимо да вземем победата в това рали. Но никога не знаеш – след деветото си еспресо Льоб може и да атакува…

Финландецът и Солберг си разделиха победите в отсечките днес (спечелиха по две), докато Льоб почти се призна за победен.

– Натисках много здраво. Малко по-бърз съм от Мадс Остберг, така че положението не е отчайващо. Единственото, на което мога да се надявам, е да се борим с Петер, но той бе много бърз днес – каза звездата на Ситроен, който изостава не само от заводските пилоти на Форд, но и от тези на М-Спорт.

Въпреки това Льоб държи Остберг на дистанция – победителят от Португалия е на 19 секунди зад шампиона. Следобедът бе особено труден за Мадс, но той го приключи успешно и на финала бе категоричен, че утре ще води битка за подиума.

Пети продължава да е Мико Хирвонен с втория DS3 WRC. Колата на финландеца все още му създава грижи на мокро и върви значително по-стабилно на сухо трасе.

Шести и седми са съекипниците От Танак и Евгени Новаков, следвани от Тиери Нювил, Матьо Уилсън и Мартин Прокоп.