Начало Рали Латвала знае с какви настройки ще е в Швеция от две седмици

Латвала знае с какви настройки ще е в Швеция от две седмици

54
0
???-???? ???????

Яри-Мати Латвала знае какви настройки ще използва в рали Швеция 2011 (10-13 февруари) още от тестовете с Фиеста RS WRC в края на януари, призна финландецът.

Екипът на Форд заедно с двамата си пилоти Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала тества усилено през втората половина на януари. Изпитанията бяха забавени малко поради катастрофата на Латвала и необходимостта от отстраняване на щетите по автомобила. Въпреки това екипът успя да завърши подготовката си напълно.

В тази връзка Яри-Мати разкри, че поведението на Фиеста RS WRC е не само перфектно, но още по време на изпитанията е бил сигурен за настройките си за рали Швеция, което стартира утре вечерта.

– Тествах в Швеция в продължение на 5 дни и в последния ден знаех, че съм изпробвал всички възможни опции. Още тогава знаех какви настройки искам за автомобила си в рали Швеция. Фиеста RS WRC се управлява изключително добре на сняг, а балансът й е брилянтен. Колата е по-къса, така че центърът на тежестта е по-близо до геометричния център на колата и тя реагира бързо. 6-степенната скоростна кутия е голямо подобрение и работя упорито върху това да сменям скоростите перфектно.

Същевременно Латвала още веднъж подчерта, че най-голяма задача пред отбора е да спечелят конструкторската титла.

– Да се боря за пилотската титла също е мечта, но конструкторската корона е ключова за Форд. Ако успеем да достигнем постоянство по отношение на скоростта, това ще е перфектната ситуация – допълни Латвала.