Начало Рали Лехтинен пое вината за катастрофата на Хирвонен

Лехтинен пое вината за катастрофата на Хирвонен

38
0
Мико Хирвонен

Ярмо Лехтинен пое вината за катастрофата, която извади него и Мико Хирвонен от битката в рали Уелс. Навигаторът не прочел правилно бележка на пилота и резултатът беше преобръщане, като за щастие и двамата се отърваха невредими.

Беше изцяло моя грешка. Беше дълъг, десет завой, който се стеснява и става по-бавен. Така и не прочетох добре края на бележката. Не произнесох ясно думите и Мико не ме чу. Преобръщането беше много сериозно. Не се чувствам никак добре в цялата ситуация – обясни Лехтинен.

В Ситроен-а на финландците имаше толкова кал след инцидента, че бе трудно да се прецени какви са повредите. Впоследствие в сервиза стана ясно, че екипажът няма да може да продължи в надпреварата днес по Рали2.

За съжаление Ярно допусна малка грешка. Той така и не довърши бележката, така че аз продължих на шеста и в момента, в който осъзнах какво става, беше вече твърде късно. Катастрофата бе доста голяма – допълни и Хирвонен.

Колата се изпързаля, обърна се и се блъсна встрани от пътя. Предното стъкло се строши при удара, заради което имаше такова количество кал и отломки вътре. Мико обясни, че не е просто кален, а са го ударили и камъчета.

Денят бе особено лош за Ситроен, тъй като и Роберт Кубица катастрофира. Полякът обаче ще продължи днес в състезанието.

Роберт е излязъл от пътя с ниска скорост. Изтървал е точката за спиране и е опитал да спаси положението с ръчната спирачка, но се е изтъркалял и се е обърнал, излизайки на два-три метра от пътя. След това не е можел да продължи. При Мико се е получил пропуск от страна на Ярмо, който той не е могъл да коригира в завоя. Той няма да може да стартира пак, защото ролкейджът е повреден – допълни шефът на Ситроен Ив Матон.