Начало Рали Лидерството в шампионата не означава, че можем да се отпускаме, заяви Ожие

Лидерството в шампионата не означава, че можем да се отпускаме, заяви Ожие

15
0

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа увеличиха на 33 точки аванса си в генералното класиране за световния рали шампионат, след като спечелиха четвърта победа този сезон.

Екипажът на Фолксваген триумфира в Сардиния, което им гарантира, че ще приключат първата половина от състезателната 2014-та година на върха независимо от резултата в Полша. Ожие обаче заяви, че не бива да има отпускане:

Страшно се радвам! Тази победа определено бе една от най-трудните в кариерата ми. С Жулиен натискахме сериозно още от първия ден, стигайки до лимита. В жегата и при толкова нестабилни условия – настилката бе ужасно хлъзгава – трябваше да рискуваме всичка, за да притиснем Яри-Мати Латвала и Мика Антила. Това даде резултат и спечелихме. Така в средата на шампионата ще водим, но това не е причина да се отпускаме: Яри-Мати е във върхова форма в момента. Освен това наблюдаваме и останалите съперници. Мадс Остберг бе забележителен. Поздравления и за Андреас Микелсен за успеха му в пауърстейджа.

Спортният директор на Фолксваген Йост Капито изрази от своя страна уважение към целия отбор за постигнатото в Италия.

Поздравления за Себастиен и Жулиен. Те не само повториха миналогодишната си победа в Италия, но и осигуриха лидерство на тима във WRC в средата на сезона. Зад този успех е огромната упорита работа на екипа ни – на трасето, хората във Волфсбург и в Хановер. Големи комплименти за Яри-Мати и Мика. Те водеха дълго време в ралито, участвайки в забележителен двубой с Ожие. За съжаление мъничък пропуск сложи край на борбата твърде рано. Сигурен съм обаче, че ни предстоят още много такива битки до края на сезона. Андреас Микелсен и Ола Флоен направиха изключително представяне и доказаха, че са сред най-добрите в света. Ще продължим да работим, за да останем на върха – добави Капито.